Aktiviteiten op vrijdag

Vanuit mijn functie als secretaris van de Zoetermeerse Honk- en Softbal Vereniging Birds ben ik vandaag eens aan de slag gegaan.

Zo is het ons gelukt om de KNBSB, de overkoepelende honk- en softbalbond, ons de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Indoor Softbal voor pupillen (meisjes) te gunnen. Dat is een eer en een slag, die we gewonnen hebben van een gerenommeerde club als Kinheim, die hun Topsporthal daarvoor in de strijd had gegooid.

Ik heb echter goede afspraken met de beheerder van het Tennis Centrum Meerzicht in Zoetermeer kunnen maken, waardoor het kampioenschap nu op zaterdag 24 november a.s., aanvang 13:30 uur, wordt gespeeld tussen DSS (Diemen), Olympia (Haarlem), HCAW (Bussum) en ons eigen Birds uit Zoetermeer. Voorwaar niet de minste clubs.

Uiteraard moet er wel wat geregeld worden om een goed toernooitje neer te zetten. Zo zullen we speciale netten aanschaffen, waardoor de glaspartij van de kantine, waardoorheen de verrichtingen van de meiden kan worden bekeken, beschermd gaat worden. Geen risico.

De zaal hebben we al kunnen bespreken voor de wintertraining van al onze teams. Voor het eerst sinds jaren gaan alle teams nu alle in dezelfde zaal trainen in de maanden januari en februari 2013, maar daarbij hebben we nu ook voor het eerst in Nederland een Indoor Heren Softbal Toernooi georganiseerd op 2 februari 2013. In deze maanden wordt normaliter niet gespeeld, immers, softbal is een buitensport, maar wij gaan in de zaal spelen. De uitgenodigde teams namen onmiddellijk de uitnodiging aan. Een perfect idee was geboren en we zijn zeker voornemens dit volgend seizoen voor meer teams te organiseren, als dit aanslaat. En daar lijkt het zich al naar uitzien.

Aangezien Birds ook is ingegaan op een uitnodiging van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om “kwetsbaren” in de samenleving (jeugd tussen de 14 en 16 jaar) te trainen voor honkbal moet ook daarvoor het één en ander in beweging gezet worden. Trainers moesten we hebben (gevonden), maar we zullen ook materiaal, kleding, zaalruimte en nog meer moeten regelen, om deze jeugd (gewoonlijk ook wel getypeerd als hangjongeren) tussen nu en mei 2013 op te leiden tot honkballers, in de hoop dat we er betere mensen van kunnen maken. En uiteraard in de hoop om na afloop enkelen te mogen inschrijven als lid van onze club. Nu zijn ze van Zoetermeerse scholen geronseld. We zijn positief gestemd en hebben er zin in.

In diezelfde zaal gaat de jeugd vanaf a.s. zondag vanaf 13.00 uur clinics volgen, gegeven door bekende Nederlandse Teamspelers en/of Hoofdklassespelers. Ook zullen dames van ons eigen eerste team aanwezig zijn, om de jonge meiden aanwijzingen te geven.

Al met al weer een drukke periode, ondanks de winterstop, maar zo werkt het nu eenmaal. Maandag is weer de eerstvolgende bestuursvergadering en daaraan voorafgaand zal ik met een lid van de Haagse vereniging Storks een gesprek hebben over de toekomst van dameshonkbal. Birds heeft zich in principe opengesteld voor dames die willen honkballen (hetgeen een vrij nieuw fenomeen is), maar aangezien er nog te weinig gegadigden zijn, zullen de eerste paar dames wellicht in hun Birds-uniform voor Storks uitkomen, dat al een dameshonkbalteam heeft. Een samenwerkingsverband dus, waar we over gaan praten.

Later meer….

Pem@Home

Pem's lifestyle experiences

%d bloggers liken dit: