Artificial Christmas tree

Nooit gedacht dat we daar ooit nog eens aan toe zouden komen. Wel, gisteren was het zover.

We zijn overgegaan tot de aankoop van een artificial kerstboom (klinkt mooier dan een nepboom of kunstboom, hoewel het dat natuurlijk wel is). Een echte Sablon, voor wat het waard is.

Het zou te makkelijk zijn om te zeggen, dat we ineens extra aan het milieu denken; dat is het dus ook niet. Het is het gemak en de centen waar het om draait. En, eerlijk is eerlijk:  dan pas het milieu.

We hebben wel eens eerder met de gedachte gespeeld om er eentje aan te schaffen, met name vanwege de hoge prijs, die tegenwoordig voor b.v. een Nordmende gevraagd wordt, maar altijd vonden we de artificial boom de werkelijkheid nog niet genoeg benaderen. Het moest in onze ogen n.l. (bijna) niet te zien zijn, dat er geen echte staat, was onze mening.

Afgelopen week troffen we toch verbazend mooie bomen aan bij Intratuin en de Driesprong. Werkelijk niet van echt te onderscheiden. Het feit, dat we een 25% kortingsbon konden gebruiken trok ons over de streep en deed ons besluiten er eentje bij Intratuin aan te schaffen. Vanaf nu dus de trotse eigenaar van een Sablon en zijn we nu dus verlost van de run op een mooie, echte boom.

Geen troep meer in huis. Geen naalden in de auto, in de huiskamer en geen schaamte meer, wanneer ik altijd op 1 januari de boom, na deze bedankt te hebben voor zijn/haar bewezen dienst, stiekem aan de straatkant zette. Nee, gewoon inklappen en hup, naar zolder.

We verwachten de aanschaf van deze artificial boom in een jaartje of 3 terugverdiend te hebben. Wel, dat is een mooie gedachte om straks eerst de Sint eens in te halen met onze 4-jarige kleinzoon !

Nog ongeveer een week: dan kunnen we de boom (inclusief verlichting) zo uitklappen! Helaas moeten we nu wel voor kerststukjes naar de bloemist uitwijken, want het zou te ver gaan om ook daar artificial takken voor aan te schaffen.

Op naar een echte Kerst. Ik kijk er naar uit.

2 gedachten over “Artificial Christmas tree

  1. Hallo Ton, via Google kwam ik op je blog terecht. De foto van de kerstboom in dit artikel is zo mooi dat ik hem gebruikt heb voor mijn Facebook. Uiteraard met vermelding van jouw website. Mocht je hier niet akkoord mee gaan dan hoor ik dat graag, dan zal ik hem uiteraard verwijderen. Vr. Gr. N. Willems

  2. Geachte heer Willems,

    Geen enkel probleem.
    Dank dat u het heeft laten weten.

    Met vriendelijke groet, Ton

Reacties zijn gesloten.

Pem@Home

Pem's lifestyle experiences

%d bloggers liken dit: