Birds Nederlands Kampioen

Er werd gisteren historie geschreven.

Nadat ons door de bond eerst de organisatie van het Nederlands Kampioenschap  Softbal Pupillen was toegewezen dankzij de succesvolle lobby, die wij zelf (ik) hadden (had) ondernomen, werd het Birds Pupillen softbalteam ook nog eens voor eigen publiek Nederlands Kampioen.

In een overvol Tennis Centrum in Meerzicht, waar de vierkamp tussen de 4 competitie kampioenen HCAW Bussum, DSS Diemen, Olympia Haarlem en Birds Zoetermeer plaatsvond, was Birds de sterkste en wist de titel Nederlands Kampioen ongeslagen binnen te slepen. Een top-prestatie van formaat.

Natuurlijk betroffen het hier thuiswedstrijden en was er uiteraard veel meer Birds-publiek op afgekomen, dan wanneer het evenement b.v. in Haarlem gehouden zou worden, maar dat bracht alleen maar extra druk naar de meiden. Maar ze hielden zich keurig staande. Met afgetekende winsten als 4-0 en 10-0 werd gewonnen van DSS en Olympia. De laatste wedstrijd (die tussen Olympia en HCAW) was de spannendste van de dag: indien HCAW zou winnen, zouden Birds en HCAW via tiebreaks (inning voor inning) nog eens tegen elkaar uit moeten komen. Maar zover kwam het niet. Olympia deed haar sportieve plicht en won van HCAW.

De laatste keer, dat een Birds team Nederlands Kampioen werd, was in 1999, notabene onder dezelfde succesvolle trainer/coach als die van gisteren: Karin Versluis.

Veel publiek was naar de tennishal gekomen, dat door Birds voor het eerst als lokatie gekozen was om een evenement indoor af te werken. En met veel plezier en veel succes, bleek. De hal blijkt zoveel potentie in zich te hebben voor honk- en softbal. Immers, in de hal, zo’n derde groter dan een gemiddelde sporthal,  kan een volledig veld worden uitgelegd en ook de hoogte blijkt geschikter voor onze sport te zijn dan andere hallen of zalen.

Bovendien hebben we hier ook nog eens te maken met een meer dan enthousiaste beheerder, die ons maar wat graag ziet komen.  Logisch, want bij honk- en softbal, dat indoor gespeeld wordt, komt altijd behoorlijk wat publiek mee. En publiek betekent omzet. Win-win.

Ook de media had het evenement gevonden; niet in de laatste plaats door de ruchtbaarheid die wij zelf aan het evenement hadden gegeven, maar ook, omdat het eigenlijk een unicum is, dat een oorspronkelijk op het veld begonnen kampioenschap (begin oktober) wat door de slechte weersomstandigheden toen werd afgelast, thans in een grote hal kon worden gespeeld. Een cameraploeg met een interviewer verscheen op het evenement en sprak daar met mij, de Australische Karen Marr (pitchingcoach Nederlands Dames Softbalteam) en Rene Cornelissen (competitie-leider KNBSB). De interviews zullen worden geplaatst op http://www.meerzoetermeer.nl. Ben benieuwd hoe dat er uit ziet.

Direkt na het behalen van het kampioenschap verdwenen de Birdies richting kantine, alwaar de jaarlijkse MVP-awards op de seizoens afsluitingsavond zouden worden uitgereikt. Met bloemen in de hand werden ze in de kantine nog eens als ware helden onthaald. Het was een historische dag, dat in de Birds annalen zal worden weggeschreven.

Een record is daarmee trouwens gevestigd: nog nooit heeft zo laat in het seizoen (Sinterklaas is al in het land!) een softbalevenement plaatsgevonden. Dat record steken we dus ook in onze zak.

Een goede dag voor onze sport !

Pem@Home

Pem's lifestyle experiences

%d bloggers liken dit: