Dagboek voetreis Rotterdam-Stadskanaal (Febr. 1945)

Emmy Snijders – de Koning (95 jaar)

Gedurende de 2e Wereldoorlog was er een periode – en ik heb daar al eerder iets over vermeld – dat er in mijn woonplaats Rotterdam een grote schaarste aan o.a. voedsel was. Na de bombardementen op Rotterdam kwam de hongerwinter er ook nog even overheen.

In die periode, februari (winter) 1945, hebben mijn zus Bep ( Kerst 2021) en ik (toen resp. 19 en 17 jaar oud) een voettocht naar Stadskanaal gemaakt.
Daar in het noorden woonde een varkensslachter die mijn vader toevallig was tegengekomen in het Oranjehotel in Scheveningen, waar beiden (per abuis) enkele weken waren opgesloten door de Duitsers.
Mijn vader en de varkensslachter deelden een cel.

Over die voettocht heb ik al eens eerder een boekje geschreven, dat als bijlage is gevoegd bij mijn levensverhaal, dat ik ook al eerder geschreven heb en in eigen beheer heb uitgegeven onder de titel:

“De derde dochter van de Koning”

Kortgeleden kwam mijn oude poezie-boekje boven water waarin ik, Emmy, toen onze dagelijkse belevenissen op die voetreis beschreven heb en een aantal brieven, die wij in die periode vanuit het noorden naar onze ouders in Rotterdam stuurden en zal ik ze hieronder in hun originele staat plaatsen.

Pem@Home

Pem's lifestyle experiences

%d bloggers liken dit: